Egy áramfejlesztővel lepték meg a testvértelepülést

Megosztás

A tervek szerint az iskola és a kultúrház nagy közös épületének áramellátását biztosítja majd az az aggregátor, amit az előzetes igényfelmérést követően adományozott ukrajnai testvértelepülése közösségének Martfű önkormányzata. Az áramfejlesztő berendezést személyesen vette át a minap Martfűn Ivan M. Pohorilyak, Perecseny polgármestere.

Az átadási – átvételi jegyzőkönyv alapján Martfű Város Önkormányzata az Ukrajna területén fennálló háborúra, illetve a humanitárius segítségre, valamint a testvérvárosi kapcsolatra figyelemmel adta át tulajdonba a nagy értékű áramfejlesztő berendezést Perecseny Város Önkormányzatának.

– Reméljük, hogy keveset kell majd használni! – fogalmazott az áramfejlesztő átadásakor Papp Antal, Martfű polgármestere.

A háborúban álló Ukrajnában iskola és óvoda csak úgy működhet, ha 500 méteren belül óvóhely található.

Az ungvári járásban található, 6600 lakosú városban eddig kilenc ismert áldozatról tudnak, fiatal katonákról. Sok a veszteség, vannak, akiket keresnek. Háromszázan szolgálnak katonaként, de még többen lesznek.

Papp Antal az előző évi vetőmagtámogatás idei folytatásának lehetőségét is felvetette a találkozás során, amit szintén nagy örömmel fogadnának. A tavalyi évhez hasonlóan, egy nyári tábor keretében, várhatóan az idén is érkezhetnek Martfűre hosszú ideje nehéz helyzetben, korlátozások között élő perecsenyi fiatalok is.

Perecseny önkormányzata nagyra értékeli a segítséget, úgy érezzük, hogy nem vagyunk egyedül! – mondta el Ivan M. Pohorilyak.

Forrás és fotó: martfű.hu

Kapcsolódó cikkek